Στις Βρυξέλλες βρίσκεται…
ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο περιθώριο της Σύνοδο Κορυφής ο κ.Τσίπρας θα έχει και κατ ιδίαν συναντήσεις. Ηδη έχει συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.   Με σαφή στόχευση της ελληνικής πλευράς να τηρηθεί το action plan που έχει συμφωνηθεί με την Τουρκία, το τετ α τετ ξεκίνησε στις 10:20 σήμερα το πρωί.

Μαζί με τον πρωθυπουργό είναι και οι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας.    Πρόκειται για μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Αθήνα «καίγεται» να υπάρξουν απτά αποτελέσματα από την πρόσφατη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, ώστε να μειωθούν οι ροές, πράγμα που έχει προκαλέσει εκνευρισμό.   Θέση της κυβέρνησης επομένως, είναι ότι η Άγκυρα πρέπει να πάρει τα κονδύλια που έχουν συμφωνηθεί, πρέπει, όμως, και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.   Οι επόμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού  

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, εκτός από την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου στις 11:00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση κρατών-μελών της Ε.Ε. με την Τουρκία. Ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στις 15:30 και εν συνεχεία θα συμμετέχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκινά στις 16:00.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese