Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη… Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και το Δήμο Αιγιαλείας, διοργάνωσε χθες (16-12-2015) το πρωί, στο Κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Αίγιο, ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Μ. Παναγόπουλος.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

· Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

· Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

· Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας.

· Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.

· Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κινδύνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese