Νέα κτηνωδία από τους τζιχαντιστές…
του Ισλαμικού Κράτους. Έβαλαν στη σειρά τα αγόρια που είχαν αιχμαλωτίσει στο παιδομάζωμα, τους είπαν να σηκώσουν ψηλά τα χέρια τους και όποιο είχε τρίχες στη μασχάλη το εκτέλεσαν επί τόπου. “Ήταν αρκετά μεγάλα για να γίνουν γενίτσαροι” έλεγαν οι σφαγείς.

Ο Άχμεντ Ασλέφ, ένας μικρός Κούρδος της θρησκευτικής κοινότητας των ζωροαστριστών Γιαζίντι, ήταν μόλις 10 ετών όταν το Ισλαμικό Κράτος μπήκε στο χωριό του και έσφαξε όλους τους κατοίκους.

Τα μικρά αγόρια τα πήραν για γενίτσαρους. Τα πήγαν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης, όπου το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει παιδιά στρατιώτες. Το Ισλαμικό Κράτος αποκαλεί τα μικρά αγόρια που εκπαιδεύει για τζιχαντιστές «κουτάβια του Χαλιφάτου». Ένα τέτοιο «κουτάβι» έγινε και ο Άχμεντ Ασλέφ.

Ο μικρός είχε και δύο αδελφούλες, λίγο μεγαλύτερες. Εκείνες τις πούλησαν για ερωτικές σκλάβες.

Ο Άχμεντ είπε την ιστορία του στη Λάρα Γουάιτ, από τους International Business Times. «Με το Ισλαμικό Κράτος δεν πήγαινα σε σχολείο με κορίτσια. Δεν έκανα μαθηματικά. Ήμουν πολύ καλό παιδί. Μαθαίναμε πώς να χρησιμοποιούμε όπλα. Μάθαμε πώς να ρίχνουμε χειροβομβίδες αρκετά μακριά. Και τρέχαμε πολύ και για πολλή ώρα».

Το Ισλαμικό Κράτος έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες παιδιά με παιδομαζώματα. Πολλά τα πήραν αφού έσφαξαν τις οικογένειές τους, όπως συνέβη με τον μικρό Γιαζίντι Άχμεντ Ασλέφ, άλλα τα παρέδωσαν οι ίδιοι οι γονείς τους, πολλά απήχθησαν ενώ πήγαιναν σχολείο στη Μοσούλη ή στη Ράκα.

Στα στρατόπεδα εκπαίδευσης «κουταβιών», τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται καλάσνικοφ, διδάσκονται πάλη και μάχη σώμα με σώμα. Τα ίδια παιδιά χρησιμοποιούνται και σε εκτελέσεις αιχμαλώτων, τις οποίες αργότερα το Ισλαμικό Κράτος αναρτά σε βίντεο στο διαδίκτυο.

Ο Άχμεντ κρατήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στο στρατόπεδο εκπαίδευσης για εννιά μήνες. Έμενε σε ένα μικρό δωμάτιο μόνος του και του επιτρεπόταν να βγει από αυτό μόνο για τουαλέτα.

Πολλοί από τους φίλους που έκανε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης ήταν από διάφορες χώρες, όπως το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, την Αλγερία, την Τυνησία, την Ιορδανία και τη Γερμανία. Αυτά είναι συνήθως παιδιά ξένων τζιχαντιστών, που οι ίδιοι οι γονείς τους τα στέλνουν σε αυτά τα στρατόπεδα.

Ο Άχμεντ κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια ενός κρυφού δικτύου εντός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που απελευθερώνει κρατούμενους. Τώρα βρίσκεται σε ένα ασφαλές σπίτι, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, με ακόμα 70 Κούρδους Γιαζίντι που κατέφυγαν για προστασία στην Ευρώπη.

Η μητέρα του παραμένει στο Ιράκ. Οι αδελφές του κατέληξαν σκλάβες ενώ ο πατέρας και ο μεγαλύτερος αδελφός του σφαγιάστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese