του Κώστα Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Το φαινόμενο της μετοικεσίας, της προσφυγιάς δεν είναι τωρινό…

Ανησυχεί σήμερα ιδιαίτερα επειδή τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δυσμενέστατες οι επιπτώσεις τόσο για όσους ξεσπιτώνονται, αλλά και για τους κατοίκους των χωρών όπου εγκαθίστανται.

Οι ενδιαφερόμενοι “υποδοχείς”, αλλά και η διεθνής κοινότητα γενικότερα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τις σοβαρότατες παρενέργειες, τους κινδύνους για όλους μας.

Τα σπιθαμιαία, πυγμαία ηγετικά / πολιτικά αναστήματα, τα τεράστια οικονομικοπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα στις εμπόλεμες περιοχές της Μ. Ανατολής (και όχι μόνον), η υποκρισία, η αναλγησία και η αρπαχτική τάση των άπληστων που διαφεντεύουν τις τύχες του κόσμου, ευθύνονται – πρωταρχικά – για τη δημιουργία της δραματικής κατάστασης.

Έχουμε μπει σε έναν πραγματικό λαβύρινθο, χωρίς όμως το μίτο της Αριάδνης, τη λογική μας.

Αντ’ αυτής κυριαρχεί ο παραλογισμός, η απληστία, ο κυνισμός, η απανθρωπιά, ή η αδιαφορία.

Δημιουργήθηκε ένα βαθύ ρήγμα αγεφύρωτο μεταξύ της Δύσης των Αράβων, Αφρικανών και άλλων.

Εγκαταστάθηκε ένας φαύλος κύκλος μίσους, βίας, άγριας βεντέτας, αίματος! Κάτι που θα οδηγήσει νομοτελειακά στο πεπρωμένο του αυτοχειριασμού των ανθρώπων.

Εκείνοι μας θεωρούν εξοβελιστέους, απίστους που πρέπει ή να εξισλαμιστούν ή να αφανιστούν / εξοντωθούν με φρικιαστικό μάλιστα τρόπο προς παραδειγματισμό (!….).

Ορισμένες χώρες της Δύσης αναμιγνύονται (αποικιοκρατικά και συμφεροντολογικά) στις εκεί χώρες. Κάποτε μπορούσαν (υποκριτικά) να χρησιμοποιούν γελοία επιχειρήματα για: εκπολιτισμό, εκδημοκρατισμό , εκχριστιανισμό, επιβολή του δυτικού τρόπου ζωής, συμπεριφοράς, αμφίεσης.

Στις διαβόητες “Σταυροφορίες”, για “την πίστη του Χριστού την Αγία”, χύθηκαν ποταμοί αίματος ανάμεσα και σε χριστιανούς (!) (Βυζάντιο κ.ο.κ).

Στο όνομα του εκ-χριστιανισμού έγιναν εγκλήματα όχι μόνον σε βάρος αλλοθρήσκων αλλά καί εκ-καθάρισης οπαδών άλλων δογμάτων: Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Προτεστάντες . Οι δύο τελευταίοι αγκαλιάστηκαν και απόλαυσαν εκείνη την αλησμόνητη νύχτα αγάπης του Αγ. Βαρθολομαίου!…….

Οι Ισλαμιστές αντίστοιχα, πιστοί όλοι του Αλλάχ, αλληλοσφάζονται, επειδή φρόντισαν να διαχωριστούν σε Σουνίτες και Σιίτες. (Σ.Σ Προφανώς επειδή επιδιώκουν να στείλουν έγκαιρα στον Παράδεισο αλλήλους).

ΥΓ Υπάρχει μια γενικευμένη κινητικότητα / μετακινήσεις: Γεωλογικές (“Πλακών/Χωρών/ Ηπείρων), Κλιματολογικές και Ανθρώπων /Λαών.

Σφόδρα πιθανή η – εκ των πραγμάτων – μετοίκηση Ευρωπαίων στη Μαύρη Ήπειρο, ή -και – την Ασία, αν συνεχιστεί η ανεύθυνη προσέγγιση της πραγματικότητας, η απληστία ορισμένων Δυτικών, καθώς και η θρησκοληψία των φανατικών Ισλαμιστών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese