Το βίντεο όπου καταγράφεται ο καβγάς μεταξύ του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι – νυν κυβερνήτη μιας επαρχίας στρατηγικής σημασίας στην Ουκρανία – και ενός Ουκρανού υπουργού, κατά τη διάρκεια του οποίου…

 

ο τελευταίος πετάει ένα ποτήρι νερό στον αντίπαλό του, έγινε ανάρπαστο στο Διαδίκτυο.

Το βίντεο με το περιστατικό όπου διαπληκτίστηκαν ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ και ο Σαακασβίλι, κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών τη Δευτέρα το βράδυ είχε περισσότερες από 300.000 θεάσεις τις δύο πρώτες ώρες αφού το ανήρτησε ο Αβάκοφ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Στις εικόνες, που κατόπιν έδωσε στη δημοσιότητα και ο Σαακασβίλι, οι δύο αξιωματούχοι ανταλλάσσουν ύβρεις και εκτοξεύουν κατηγορίες για διάφορα ζητήματα, κατά τη διάρκεια ενός τεταμένου διαλόγου, παρά τις εκκλήσεις να ηρεμήσουν που τους απευθύνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Θα αποδείξω ότι είστε ένας κλέφτης, εσείς προσωπικά. Όλη η χώρα το γνωρίζει» είπε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας στον υπουργό, ο οποίος κατόπιν εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό εναντίον του. «Κάθαρμα» απαντάει ο Αβάκοφ.

«Οδήγησες την χώρα σου στα άκρα, άφησε ήσυχη τη δική μου» συνέχισε ο ίδιος, ενώ τον παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες σε αυτήν τη συνάντηση που ήταν αφιερωμένη στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία.

«Της χώρας σου; Εγώ είμαι Ουκρανός πολίτης!» φώναξε ο Σαακασβίλι, που έλαβε ουκρανικό διαβατήριο προτού θέσει υποψηφιότητα τον Μάιο για την θέση του κυβερνήτη της Οδησσού. «Και εγώ είμαι Ουκρανός πολίτης» ούρλιαξε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος Ποροσένκο ανακοίνωνε τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, που καθόταν πιο πέρα, με τη σειρά του ενεπλάκη στον καβγά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese