Στο… «πόδι» σηκώθηκε την Τετάρτη η Κομοτηνή με αφορμή το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για την κατάρρευση του Νοσοκομείου μετά από σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων…

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε έξω από το Νοσοκομείο της πόλης και σε αυτό έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο Μητροπολίτης, εκπρόσωποι φορέων καθώς και μαθητές.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου στηλιτεύοντας τα προβλήματα που σε καθημερινή βάση καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι ίδιοι όσοι και οι ασθενείς, τονίζοντας πως αυτή την στιγμή η δευτεροβάθμια υγεία στον Νομό υπολειτουργεί ενώ κρούουν το κουδούνι του κινδύνου για το μέλλον του Νοσοκομείου.  

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και τοποθέτησαν πανό, ενώ προχώρησαν και στην έκδοση ψηφίσματος για την κινητοποίησή τους.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης αναφέρθηκε στους αγώνες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι για να παραμείνει το Νοσοκομείο ανοιχτό και να προσφέρει υπηρεσίες υγείας στους πολίτες ενώ τόνισε πως η δημόσια υγεία δεν είναι διαπραγματεύσιμη υπογραμμίζοντας πως “ζητάμε το αυτονόητο, που είναι ένα Νοσοκομείο με αξιοπρέπεια”.

Παίρνοντας τον λόγο ο Μητροπολίτης Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, διάβασε το ψήφισμα που εξέδωσε η Μητρόπολη στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως οι κληρικοί αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου εξουσιοδότησαν τον Μητροπολίτη να διαμαρτυρηθεί εντόνως όπου χρειάζεται για να προασπίσει το πολύτιμο αγαθό της υγείας, ενώ παράλληλα καλούν τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια κλεισίματος ή συγχώνευσης κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese