Σε επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος εναντίον… τουρκικής βάσης στο βόρειο Ιράκ, τέσσερις Τούρκοι τραυματίστηκαν.

Το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk μετέδωσε ότι οι τρεις από τους Τούρκους στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας «βαριά» στην επίθεση αυτή και πρόσθεσε ότι οι άνδρες του τουρκικού στρατού ανταπέδωσαν τα πυρά κάνοντας χρήση πυροβολικού.

Η επίθεση ήταν μέρος ευρύτερης εφόδου του ΙΚ εναντίον θέσεων των κουρδικών δυνάμεων, βόρεια της Μοσούλης, ανέφεραν ο γενικός γραμματέας των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά Τζαμπάρ Γιαουάρ, και ένας στρατηγός στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο στρατηγός, που βρισκόταν στην περιοχή Μπασίκα, τόνισε πως έξι ως επτά ρουκέτες έπληξαν τμήμα της τουρκικής βάσης.

Η ανάπτυξη περίπου 150 Τούρκων στρατιωτών στη βάση νωρίτερα αυτό το μήνα προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης. Η κυβέρνηση του Νούρι αλ Μάλικι ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καλέσει επιτακτικά την Τουρκία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα της, καταγγέλλοντας μια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese