Κινηματογραφική ήταν η σύλληψη 5 διακινητών που μετέφεραν με Ι.Χ. αυτοκίνητα συνολικά 16 μετανάστες, το μεσημέρι της Τρίτης στην Ξάνθη…

Όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι Αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 41, 41, 36 και 28 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός σε άλλα δύο οχήματα, που οδηγούσαν άλλοι δύο δράστες και με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Δεν σταμάτησαν στο μπλόκο
Ειδικότερα, σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 25χρονος οδηγός του ενός, το ακινητοποίησε, ενώ οι οδηγοί των άλλων δύο οχημάτων, δεν συμμορφώθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις διακινητές, ηλικίας 41, 41, 36 και 28 ετών, λειτουργώντας ως προπομπός στα άλλα δύο οχήματα για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Τράκαρε με τρακτέρ
Ο οδηγός του τρίτου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στα Πηγάδια Ξάνθης και προσέκρουσε σε σταθμευμένο γεωργικό ελκυστήρα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ακολούθως εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.  

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του, καθώς και στο όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese