Τα παιδιά, ηλικίας 6 και 2 ετών, ανασύρθηκαν από Τούρκους ψαράδες, ενώ έπλεαν στη θάλασσα φορώντας σωσίβια ανοικτά της περιοχήςΤα πτώματα δύο παιδιών που ήταν προσφυγόπουλα από το Ιράκ βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης ανοικτά…

 

των δυτικών ακτών της Τουρκίας.
Τα δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 2 ετών, ανασύρθηκαν από Τούρκους ψαράδες, ενώ έπλεαν στη θάλασσα φορώντας σωσίβια ανοικτά της περιοχής του Τσεσμέ -στη δυτική Τουρκία, απέναντι από τη Χίο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 650.000 πρόσφυγες ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 500 ανάμεσά τους, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες κατέληξαν στα τέλη Νοεμβρίου σε συμφωνία που προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ προς την Τουρκία σε αντάλλαγμα για τη δέσμευσή της να ελέγξει καλύτερα τα σύνορά της και να συνεργαστεί στη μάχη κατά των διακινητών που επιχειρούν από τις ακτές της.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese