Λουκέτο μπήκε την Τρίτη σε όλα τα δημόσια σχολεία – από τα νηπιαγωγεία…
έως και τα Λύκεια – στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ,  μετά από απειλές για επιθέσεις που δέχθηκαν οι σχολικές ενώσεις μέσω ενός e-mail.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα προειδοποιητικά e-mail γινόταν λόγος για επικείμενη επίθεση με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά, καθώς και για σακίδια και δέματα τοποθετημένα σε δεκάδες σχολικές εγκαταστάσεις.

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες σε όλα τα σχολεία της πόλης- περισσότερα από 1200 στον αριθμό – αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τελικά η απειλή ήταν κατά πάσα πιθανότητα φάρσα –  ουσιαστικά επανέλαβαν μια εκτίμηση που έκανε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης Ουίλιαμ Μπράτον, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία ολόκληρου του σχολικού συστήματος του Λος Άντζελες υπερβολική αντίδραση.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια που οι αρχές αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μια ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια. Όμως κρίθηκε αναγκαίο προληπτικό μέτρο καθώς μόλις πριν δύο εβδομάδες, στο Σαν Μπερνανίνο ένα ζευγάρι σκότωσε 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο, της Καλιφόρνια, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ανατολικά του Λος Άντζελες.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese