Η οργάνωση των φανατικών…
ισλαμιστών Μπόκο Χαράμ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την δράση της στη Νιγηρία, με μία νέα στρατιωτική επιχείρηση σε τρία χωριά της Βορειανατολικής Νιγηρίας που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία 30 άμαχων πολιτών

Η αιματοχυσία στη Νιγηρία και η δράση των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ δεν φαίνεται να βρίσκει ένα τέλος. Μία νέα επίθεση έγινε το Σάββατο, σε τρία διαφορετικά χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, οι ομάδες της Μπόκο Χαράμ μπήκαν σε αυτά τα τρία χωριά και κατακρεούργησαν τους πολίτες με μαχαίρια.

Η επίθεση σε αυτά τα τρία χωριά έγινε γνωστή σήμερα, καθώς εκτός των άλλων στην περιοχή οι επικοινωνίες είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς έχουν καταστραφεί όλες οι υποδομές από την Μπόκο Χαράμ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει σκοτώσει πολύ περισσότερους ανθρώπους από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζοντας ότι έχουν πάρει τη ζωή 6.644 πολιτών την ίδια στιγμή που οι «αδελφοί» τους στην Συρία και το Ιράκ έχουν… μόλις 6.073 νεκρούς στο ενεργητικό τους.

Η τελευταία επίθεση στα συγκεκριμένα χωριά έρχεται να επιβεβαιώσει την αυξανόμενη δράση της οργάνωσης στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την επίθεση σε έναν οικισμό, τις δολοφονίες αρκετών από τους αμάχους, τις κλοπές και τους βιασμούς, και στο τέλος το κάψιμο του χωριού.

Ο στρατός έχει εξαπολύσει κυνηγητό εναντίον τους, όμως σε μία κίνηση με ιδιαίτερα συμβολική σημασία, η οργάνωση την περασμένη εβδομάδα σκότωσε 14 ανθρώπους στο χωριό Καμούγια, που είναι η πόλη που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο αρχηγός του στρατού της Νιγηρίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese