Δεν βάζουν μυαλό οι Κρητικοί ως προς την κυκλοφοριακή παιδεία όπως διαπιστώνεται κάθε βδομάρα από τις αστυνομικές… εξορμήσεις.

Μέσα σε μόλις δύο ημέρες οι αστυνομικοί πέρασαν… χειροπέδες σε 43 άτομα ενώ βεβαίωσαν 703 παραβάσεις εκ των οποίων οι 609 ήταν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις σστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλλήψεις

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη 43 ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής :
16 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

4 άτομα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,
6 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,
4 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,
6 άτομα για νομοθεσία περί όπλων,
1 άτομο για νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας,
4 άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ,
2 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Παραβάσεις

Βεβαιώθηκαν συνολικά 703 παραβάσεις εκ των οποίων:

609 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),

65 υγειονομικού ενδιαφέροντος και

29 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί αλλοδαπών, κ.α.)

Οι κατασχέσεις

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων:

κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης, 270 γραμμάρια αποξηραμένων αποσπασμάτων κάνναβης, 240 φύλλα κάνναβης, τυφέκιο, 201 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, όπλο τύπου στυλό, το χρηματικό ποσό των 10,28 ευρώ.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese