Ο ΠΙΣ έχει κάνει αγωγή εμπρόθεσμα για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών, ωστόσο, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκταμιευθούν τα ποσά αυτάΤην καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών…

 

ύψους 300 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
 
Τα οφειλόμενα ποσά αφορούν υπηρεσίες υγείας που προσφέρθηκαν από ιδιώτες παρόχους σε ασφαλισμένους μέχρι και τις 31/12/2011, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής. Τέλος του τρέχοντος έτους παραγράφονται σύμφωνα με τον ΠΙΣ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010.
 
Ο ΠΙΣ έχει κάνει αγωγή εμπρόθεσμα για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών. Ωστόσο, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκταμιευθούν τα ποσά αυτά.
 
«Το Υπουργείο Υγείας καλείται να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015. Αν δεν γίνει νομοθετική ρύθμιση οι ιατροί δεν θα πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος.
 
Το θέμα τέθηκε από το προεδρείο του ΠΙΣ στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στο πλαίσιο σύσκεψης με τη συμμετοχή των προέδρων  των Ιατρικών Συλλόγων των νησιών, που έλαβε χώρα στο υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της Περίθαλψης τα νησιά και δη αυτά που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε στον υπουργό Υγείας την ανάγκη Νομοθετικής Ρύθμισης, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όσο και την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese