Η adidas έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, μια πρώτη “γεύση” από το μέλλον της παραγωγής, παρουσιάζοντας το πιλοτικό SPEEDFACTORY στη Γερμανία. 


Χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένη παραγωγή που φθάνει απευθείας στον καταναλωτή, τα SPEEDFACTORIES δημιουργούν αθλητικά είδη υψηλής απόδοσης γρηγορότερα από ποτέ.

Η adidas ετοιμάζει το πιλοτικό SPEEDFACTORY στο Ansbach της Γερμανίας, σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία Oechsler AG. Πέρα από την καλύτερη κάλυψη των αναγκών κάθε καταναλωτή, το δίκτυο του SPEEDFACTORY αναμένεται να ευνοήσει το περιβάλλον, με τον περιορισμό των εκπομπών της ναυτιλίας και την δραστική μείωση της χρήσης συγκολλητικών ουσιών.


Το SPEEDFACTORY περιλαμβάνει ρομποτική τεχνολογία που προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα στην απόδοση, αλλά και ένα μοναδικό σχεδιασμό για τα παπούτσια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα αποκαλυφθούν τα πρώτα 500 concept ζευγάρια running, ενώ η μαζική παραγωγή για τους καταναλωτές θα τεθεί στο άμεσο μέλλον.


“Το στήσιμο του πρώτου SPEEDFACTORY ξεκίνησε στο Ansbach για την προώθηση ενός παγκόσμιου δικτύου αυτοματοποιημένης παραγωγής, η οποία φέρνει την τεχνολογία αιχμής σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Αυτά τα πρώτα 500 ζευγάρια θα μας βοηθήσουν να θέσουμε τις βάσεις για εμπορική παραγωγή μεγάλης κλίμακας, ώστε κάθε καταναλωτής να μπορεί τοπικά να πάρει αυτό που θέλει, όταν το θέλει, πιο γρήγορα από ποτέ”, δήλωσε ο Gerd Manz, Αντιπρόεδρος Τεχνολογικής Καινοτομίας της adidas.

“Η ευελιξία του SPEEDFACTORY μάς ανοίγει τις πόρτες για να είμαστε κοντά στην αγορά και δίπλα στους καταναλωτές μας όπου και αν βρίσκονται”, πρόσθεσε ο Herbert Hainer, Διευθύνων Σύμβουλος του adidas Group. “Είμαστε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας επεκτείνοντας τα όρια για το πώς, πού και πότε μπορούμε να κατασκευάσουμε τα κορυφαία προϊόντα μας”.

Όραμα της adidas, όπως σημειώνει η εταιρεία σε δελτίο τύπου, είναι να προσφέρει στους καταναλωτές μια ολιστική, υψηλής τεχνολογίας εμπειρία, χρησιμοποιώντας επαναστατικές μεθόδους παραγωγής, in-store customisation και διαδραστικές ψηφιακές εμπειρίες. Ξεκινώντας με το SPEEDFACTORY, η adidas θα αποκαλύψει στο μέλλον και άλλες πρωτοποριακές ενέργειες.
AΠΟ ΤΟ: GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: pathfinder.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese