Κατά την τελετή αναγόρευσης, παρουσιάστηκε το έργο του κ. Βασιλικού, ενώ ο συγγραφέας έδωσε μια σύντομη ομιλία με θέμα: «Η Ιταλία που αγάπησα»Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής…

 

Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αναγορεύτηκε ο διεθνώς γνωστός και βραβευμένος συγγραφέας, ποιητής και σκηνοθέτης, Βασίλης Βασιλικός. 
Κατά την τελετή αναγόρευσης, που έγινε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάστηκε το έργο του κ. Βασιλικού, ενώ ο συγγραφέας έδωσε μια σύντομη ομιλία με θέμα: Η Ιταλία που αγάπησα».

Σε αυτήν, το τιμώμενο πρόσωπο αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που τον έκαναν να αγαπήσει με πάθος τη γείτονα χώρα. 

«Η Ιταλία που αγάπησα, είναι η Ιταλία του πολιτισμού και της ευρεσιτεχνίας», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη χώρα δεν ένιωσε ποτέ πρόσφυγας, σε αντίθεση με το Παρίσι ή το δυτικό Βερολίνο.

Κατά την ομιλία του, ο διάσημος συγγραφέας αναφέρθηκε στις σχέσεις του με προσωπικότητες όπως ο Ίταλο Καλβίνο και ο Ουμπέρτο Έκο αλλά και στην ιταλική κουζίνα και το ιταλικό κρασί.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese