Με σκληρή κριτική αλλά και με εμφανή την διάθεση να σχολιάσουν σκωπτικά τα πολιτικά δρώμενα οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων πήραν μέρος στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για την αυριανή…

 

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΒουλήΜε διάθεση «τρολαρίσματος» εμφανίστηκε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητείται το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουβέλης καθώς κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική που θα γίνει αύριο έξω από την Βουλή.
Πάντως, το σύνολο των οι εκπρόσωποι φορέων που τοποθετήθηκαν στην Βουλή άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα προωθούμενα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς είπε ότι η προωθούμενη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» είναι «επώδυνη» και υποστήριξε ότι «ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω υποβάθμιση της ακίνητης περιουσίας και σαλαμοποίησης της λαϊκής κατοικίας». 

Αμφέβαλλε τέλος για το αν η κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει ότι το νομοσχέδιο δεν θα οδηγήσει στην πλήρη εκποίηση περιουσιών και επιχειρήσεων. 

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγγουλης εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο δεν θα βγει σε καλό υποστηρίζοντας ότι ανοίγει κερκόπορτα για να κερδοσκοπήσουν και στη χώρα μας τα distress funds.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese