Γράφει ο ΜαγιαΗ μεγάλη μάχη «με την ολιγαρχία και τον νεοφιλελευθερισμό» είναι ακόμη μπροστά μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας… ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν πρόκειται για το εγγύς ή το απώτερο μέλλον.

Πάντως λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, είχε επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι, «δεν έχουμε προλάβει να κυνηγήσουμε τους πλούσιους και να δημιουργήσουμε μία αίσθηση δικαιοσύνης»… Και έχει απόλυτο δίκιο. Πως να φορολογηθεί ο πλούτος

όταν ελέγχεται κάθε χρόνο το 2% των offshore εταιριών;

Όπως ομολογήθηκε τις τελευταίες ημέρες, από τα πλέον αρμόδια χείλη, μέσα στο 2015 ελέγχθηκαν 63 από τις 12.000 offshore που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει, πως με τα υφιστάμενα δεδομένα, για να επαληθεύσει το υπουργείο Οικονομικών τις εξαγγελίες περί πλήρους ελέγχου τους, πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μείνει στην εξουσία περίπου … 20 χρόνια!

Να ήταν μόνο οι offshore, μικρό (που λεει ο λόγος) το κακό. Το ίδιο αποκαρδιωτικά είναι και τα αποτελέσματα των ελέγχων στις λίστες τύπου Λαγκάρντ, στο λαθρεμπόριο, στη διαπλοκή κλπ.

Το τέρας της διαφθοράς είναι πολυπλόκαμο. Δεν αντιμετωπίζεται με τις μεθόδους και τα «εργαλεία» του φαύλου και χρεοκοπημένου συστήματος. Ούτε με αριστερές χαριτωμενιές και επικοινωνιακές παμφόλυγες.

Θέλει Αρετή και Τόλμη για να εκκαθαριστεί η κόπρος του Αυγεία. Και, προφανώς, συγκροτημένο σχέδιο.

Θα έπρεπε, ήδη, να είχε θεσπιστεί το ανάλογο νομικό πλαίσιο και να είχε δημιουργηθεί ο κατάλληλος μηχανισμός, ένα ευέλικτο και καλά νομικά εξοπλισμένο (μεικτό) σώμα αδιάφθορων. Κάτι σαν αυτούς που εκτέλεσαν την περίφημη επιχείρηση «Καθαρά Χέρια», στην Ιταλία, υπό τις οδηγίες του αδιάφθορου δικαστή Α. Di Pietro (μέχρι που ήρθε ο Μπερλουσκόνι και φρόντισε να την «πνίξει»).

Το ζητούμενο δεν είναι να μάθουμε τα ονόματα των κλεπτοκρατών, αλλά πως ο εσμός των …εντιμότατων ληστών με τα λευκά κολάρα, που συνεχίζει να πίνει εις υγείαν των κορόιδων, θα επιστρέψει τα κλεμμένα!

Λεφτά υπάρχουν και είναι πάρα πολλά, όπως έχουν παραδεχτεί σε κρίσεις ειλικρίνειας και οι δανειστές-δυνάστες μας! Αρκετά για να μπει φραγμός στον εξανδραποδισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Αλλά και για να σταματήσει το κουτοπόνηρο συστημικό παιχνίδι περί «ισοδυνάμων»…

ΥΓ. Πολύ φοβάμαι, πως ο αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (πρώην εισαγγελέας και πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή) Δ. Παπαγγελόπουλος, δεν λιβανίζει όταν λεει ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι τρία πρόσωπα που «είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας σε εποχή κρίσης και για την ασφάλεια της χώρας», χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «εθνάρχη» της Αριστεράς!

Δυστυχώς, δικαιολογεί τα παρόντα και προδικάζει τα μέλλοντα…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese