Για πάνω από πενήντα χρόνια, ένας άνδρας από το Έσε ξ πίστευε πως ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στο κόσμο του οποίου το πέος ήταν μόλις μία ίντσα, δηλαδή 2,5 εκατοστά.

Ο 62χρονος μίλησε στην Daily Mail και ανέφερε πως όλη του τη ζωή ζούσε επηρεασμένος από την κατάσταση του καθώς οι φιλενάδες, τα αδέρφια, η μητέρα, ακόμη και οι γιατροί τους οποίους είχε επισκεφτεί, ντρέπονταν να συζητήσουν μαζί του.

Χάρη στη δύναμη της τεχνολογίας και του ίντερνετ, ο 62χρονος πλέον Στιβ ανακάλυψε πως δεν είναι ο μόνος. Για την ακρίβεια, 125 άνδρες πιστεύεται ότι αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση, η οποία ιατρικά ονομάζεται υποσπαδία.

Η υποσπαδία ή υποσπαδίας είναι μια συγγενής, δηλαδή εκ γενετής, ανωμαλία κατά την οποία η δημιουργία της ουρήθρας του πέους κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη είναι ατελής. Αυτό σημαίνει ότι η ουρήθρα αντί να διανύει όλο το μήκος του πέους και να εκβάλλει στην κορυφή του, η εκβολή της βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο στο κάτω μέρος κατά μήκος του πέους.

Όσοι πάσχουν από υποσπαδία έχουν πέος μήκους μικρότερου των 2,5 ιντσών, δηλαδή των 6,35 εκατοστών.

Ο Στιβ μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα είπε πως «ήταν μεγάλη ανακούφιση όταν έμαθα πως δεν είμαι ο μοναδικός άνδρας που το έχω. Κάποιος έπρεπε να μου είχε πει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, επειδή έτσι, η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική. Αν οι γονείς μου ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα, ποτέ δεν μου το είπαν, ούτε οι γιατροί που με εξέτασαν ως παιδί. Υποθέτω ότι δεν πρέπει να το είχαν δει. Είναι πολύ λυπηρό. Απλά ντρέπονταν να το αναφέρουν».

Ο 62χρονος αποκάλυψε πως αυτό του το πρόβλημα του επηρέασε όλη του την καθημερινότητα, καθώς ποτέ δεν ξεντύθηκε σε χώρο με πολύ κόσμο, π.χ. αποδυτήρια.

Ο Στιβ επισκέφθηκε για πρώτη φορά γιατρό για το θέμα το 1976, αλλά αυτός δεν έκανε σωστή διάγνωση και του πρότεινε να κάνει περιτομή. Ωστόσο αυτή η διαδικασία έγινε κακότεχνα, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθούν σημαντικά νεύρα και να μπορεί να ολοκληρώσει κατά τη σε ξουαλική πράξη.

«Ξέμεινα χωρίς ψήγμα οποιασδήποτε ικανοποίησης. Αν ήξερα ότι επρόκειτο για υποσπαδία, δεν θα έκανα περιτομή. Δεν είχα ιδέα γιατί (ο γιατρός) αποφάσισε να μου κάνει περιτομή. Ήταν τόσο ντροπιαστικό. Έπρεπε να μάθω να ζω με αυτό. […] Ο συνδυασμός μικρού μεγέθους και η έλλειψη οποιασδήποτε αίσθησης έκαναν για εμένα τον οργασμό κάτι πολύ δύσκολο» είπε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese