Ένας hacker που αυτοαποκαλείται CTurt ισχυρίζεται ότι κατάφερε να κάνει jailbreak το PlayStation 4 χρησιμοποιώντας ένα kernel exploit.


Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο jailbreak μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόρριψη της μνήμης RAM από άλλες διαδικασίες επιτρέποντας την εγκατάσταση custom firmware που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να τρέξει εφαρμογές που δεν έχουν εγκριθεί από τη Sony.

O hacker ανακοίνωσε το jb από το λογαριασμό του στο Twitter, και όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή το exploit λειτουργεί μόνο για την έκδοση 4 1.76 του PlayStation. Προφανώς με λίγα tweaks, μπορεί να ρυθμιστεί για να λειτουργήσει και σε πιο πρόσφατες εκδόσεις firmware.

Θα χρειαστεί πιθανώς λίγος χρόνος ακόμα για τον CTurt και άλλους hackers δημιουργήσουν ένα custom firmware και στη συνέχεια να αναπτύξουν έναν απλό τρόπο εγκατάστασης στην οικιακή κονσόλα της Sony. Όπως ίσως γνωρίζετε οι jailbriken συσκευές επιτρέπουν την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν έχουν εγκριθεί από τη Sony, αλλά και πειρατικού λογισμικού.

Στη Sony φυσικά δεν θα άρεσε η είδηση καθώς ένα jailbroken PlayStation 4 σημαίνει μείωση εσόδων. Έτσι οι προγραμματιστές της εταιρείας, μάλλον αυτή τη στιγμή αναζητούν πρώτα το exploit και μετά τρόπους επιδιόρθωσης του στην επόμενη έκδοση του firmware.

Η εταιρεία μπορεί επίσης να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον όσων τρέχουν εφαρμογές που δεν έχει εγκρίνει, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι δημιουργούν ενδεχόμενα θέματα ασφάλειας για το υπόλοιπο της κοινότητας των χρηστών της.

AΠΟ ΤΟ: GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: iguru.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese