«Διεκδικούμε να δοθεί στο δήμο μας για να το αξιοποιήσουμε ως χώρο αθλητισμού και πολιτισμού», δηλώνει στο ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης ΔαβίλλαςΣε κατάληψη του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου έχει προχωρήσει από το πρωί της Κυριακής,…

 

έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος Γαλατσίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Παναγιώτη Δαβίλλα, αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Γαλατσίου, στο «διεκδικούμε το ΠΑΛΑΙ να δοθεί στο δήμο μας για να το αξιοποιήσουμε ως χώρο αθλητισμού και πολιτισμού. Δε θα φύγουμε από εκεί μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά μας».
Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου φιλοξένησε από τον Οκτώβριο και για περίπου δύο μήνες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο, δε φαίνεται να βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης ως μία λύση για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών που βρίσκονται στο Τάε Κβο Ντο Παλαιού Φαλήρου.

Όπως είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μέχρι τις 17 του τρέχοντος μηνός οι μετανάστες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουν αποχωρήσει, λόγω προγραμματισμένων αγώνων στο γήπεδο, χωρίς, πάντως, προς το παρόν να έχει καθορισθεί το πού θα καταλύσουν.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, σε δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σχετικά με την κατάληψη του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου είχε τονίσει τα εξής: «Ήρθε η ώρα να τελειώσει το 11χρονο σήριαλ του εγκαταλελειμμένου ΠΑΛΑΙ. Πότε άραγε θα συνειδητοποιήσουμε το αυτονόητο; Το ΠΑΛΑΙ κατασκευάστηκε ως χώρος αθλητισμού και πολιτισμού και έτσι πρέπει να μείνει. Το ΠΑΛΑΙ κατασκευάστηκε δεσμεύοντας δημόσια κοινόχρηστη έκταση του Γαλατσίου και με κοινόχρηστο χαρακτήρα οφείλει να μείνει. Έως εδώ. Δεν θα περιμένουμε ούτε μία μέρα ακόμη. Τα παιδιά μας, οι δημότες, οι κάτοικοι του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών έχουν ανάγκη το χώρο. Ο Δήμος Γαλατσίου έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να τον διαχειριστεί με επιτυχία. Το έχει αποδείξει».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese