Το ΝΑΤΟ επιβραβεύοντας την τουρκική πολιτική…
στο Αιγαίο και στην Συρία, διόρισε σε θέσεις-κλειδιά δύο Τούρκους διπλωμάτες!  

Ο πρέσβης Tacan İldem, ο οποίος υπηρετούσε στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας για στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) διορίζεται στη θέση του βοηθού του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υπεύθυνος για θέματα δημόσιας Διπλωματίας ενώ η διπλωμάτης καριέρας Burcu San τοποθετήθηκε Διευθύντρια της διεθνούς Γραμματείας του Επιχειρησιακού Τμήματος του ΝΑΤΟ.   Ο İldem, 59 ετών, είναι διπλωμάτης καριέρας που μπήκε στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το 1978

Ξεκίνησε την καριέρα του εργαζόμενος ως δεύτερος γραμματέας στο τμήμα του ΝΑΤΟ στο αρχηγείο του στην Άγκυρα. Το 1981 ήταν δεύτερος και αργότερα πρώτος γραμματέας στην Τουρκική Αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.   Από το 2006 έως το 2009, ο İldem ήταν μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Αργότερα τοποθετήθηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΑΣΕ.  

Ως επικεφαλής του τμήματος δημόσιας διπλωματίας του ΝΑΤΟ, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη μεταφορά στρατηγικών και πολιτικών μηνυμάτων της συμμαχίας στους διαμορφωτές κοινής γνώμης και στο κοινό γενικά ενώ θα αναφέρει κατευθείαν στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, και θα τον συμβουλεύει σε θέματα δημόσιας διπλωματίας ως μέλος της ομάδας του.   Η San, είναι 45 ετών, και έχει εργαστεί ξανά για ξεχωριστές μονάδες του NATO στο παρελθόν ενώ εργαζόταν ήδη στο Επιχειρησιακό Τμήμα πριν διορισθεί Διευθύντρια.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese