«Ίσως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι πάνω απ» όλα η συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να την οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευτυχίας που δικαιούται…

 

η κάθε ελληνική οικογένεια» ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα news.makedonias.gr.

«Από την πρώτη στιγμή όλοι ήξεραν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά όπως διαπιστώσατε και στο παρελθόν, σε καμία περίπτωση δεν μπήκε σε δοκιμασία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν καταψηφίσαμε το νόμο για την Ιθαγένεια, τις τροπολογίες για το Μέγαρο Μουσικής και τις μικρές ζυθοποιίες» πρόσθεσε, καλώντας να μην επιδίδονται σε «ευφάνταστα σενάρια εκείνοι οι οποίοι από την πρώτη μέρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν λυσσάξει με τη συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με διακαή πόθο να τη διαλύσουν και να σπρώξουν τη χώρα σε ένα ποτάμι με πολύ εθνική θολούρα ή σε συμμαχίες με κόμματα που ξόφλησαν».

Αποσαφήνισε ότι η εθνική συνεννόηση για την οποία έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επί θεμάτων υψίστης σημασίας «προφανώς δεν απαιτεί συγκυβερνήσεις όπως διακαώς επιθυμούν ανθελληνικοί κύκλοι που μισούν την Ελλάδα στο εξωτερικό ή τα συμφέροντα στο εσωτερικό της χώρας».

«Θα συνιστούσα στους γνωστούς πολιτικούς, επιχειρηματικούς ή μιντιακούς κύκλους, να ασχοληθούν με το πώς βαδίζει η Δημοκρατία στην Ελλάδα, με μια κυβέρνηση που παλεύει με υπευθυνότητα, χωρίς να έχει απέναντί της μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία, το μόρφωμα όπως κατάντησε ο Αντώνης Σαμαράς το δημιούργημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έχει καταντήσει ένα απόκομμα που εξακολουθεί να καθοδηγείται και να ταλαιπωρείται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους άλλους γνωστούς συνοδοιπόρους του» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημείωσε ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν «τακτικότατη ενημέρωση από τους υπουργούς της κυβέρνησης για θέματα υψίστης ευθύνης», με τελευταία αυτή «του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, η οποία κράτησε πάνω από δύο ώρες στα γραφεία μας στη Βουλή».

Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Καμμένου και της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ κ. Χρυσοβελώνη, πως οι ΑΝΕΛ θα τοποθετηθούν στην αρμόδια Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Προσωπικά δεν με ενοχλεί η συνεννόηση δύο ανθρώπων για τα οικονομικά τους θέματα. Δεν θα ακολουθήσω ακροδεξιές λογικές. Αλλά, εάν υπάρχει θέμα υιοθεσίας, ναι, αυτό για μένα είναι κόκκινη γραμμή» ανέφερε ο κ. Κουίκ, καθιστώντας σαφές ότι αυτό είναι προσωπική του άποψη.

«Πάντως, προειδοποιώ ότι καλά θα κάνουν να σταματήσουν την κατ» εξακολούθηση σπέκουλα εκείνοι οι οποίοι βλέπουν συνεχώς φαντάσματα στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μέχρι σήμερα δεν λυπούνται το μελάνι που έχουν σπαταλήσει, γράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας;» κατέληξε στη συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese