Η Καναδέζα Wendy Tsao, είναι μια καλλιτέχνιδα που χρησιμοποιεί τις συμβατικές κοριτσίστικες κούκλες που πάντα αναπαράγουν έναν συγκεκριμένο τύπο γυναίκας σε ομορφιά…
και ντύσιμο, και τις μετατρέπει σε πραγματικές φιγούρες γυναικών που έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο τόσο στις επιστήμες ή στις τέχνες με τις οποίες ασχολήθηκαν, αλλά και στην ιστορία των δικαιωμάτων και των αγώνων των γυναικών.

Γυναίκες σαν την σπουδαία καλλιτέχνιδα Φρίντα Κάλο, την συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, την Ρομπέρτα Μπονταρ, την πρώτη καναδέζα αστροναύτρια και νευρολόγο στο διάστημα, την Σομαλή ακτιβίστρια Γουόρις Ντίρι, την Πακιστανή μαθήτρια που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση Μαλάλα Γουσαφζάι, και άλλες.

Οι κούκλες πουλιούνται στο e-bay, και μέρος των εσόδων πηγαίνει σε ιδρύματα και οργανώσεις που σχετίζονται με τους αγώνες ή τα επαγγέλματα με τα οποία ασχολήθηκε η κάθε γυναίκα- πηγή έμπνευσης για την κούκλα.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της δημιουργού τους είναι τα μικρά κορίτσια να μάθουν την ιστορία της γυναίκας που αναπαριστά η κούκλα, και να μάθουν να εμπνέονται και να σκέφτονται μακριά από τα στερεότυπα της κάθε κοινωνίας για τη γυναίκα. Να αποκτήσουν την δική τους ταυτότητα, να αναζητήσουν τον δικό τους ρόλο και πεδίο μάχης, και να πάρουν θάρρος μαθαίνοντας ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν και πραγματικότητα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese