Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, περισσότεροι από 44 εκατομμύρια Γάλλοι καλούνται να εκλέξουν τους τοπικούς τους άρχοντες, με τις περιφερειακές εκλογές να είναι η σημαντικότερη αναμέτρηση πριν από τις προεδρικές κάλπες…

 

το 2017.

Για το Εθνικό Μέτωπο (FN) είναι η ώρα της αλήθειας  μετά τη νίκη που σημείωσε στον πρώτο γύρο, όπου το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κατέγραψε ποσοστό 27,7%, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμά του όλων των εποχών.

Την πρώτη Κυριακή, οι συντηρητικοί του Νικολά Σαρκοζί συγκέντρωσαν 26,7% και στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Σοσιαλιστές υπό τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το FN παραμένει ισχυρό, ωστόσο, δεν κερδίζει καμία περιφέρεια. Τα πράγματα, αναφέρει η Deutsche Welle, δεν θα είναι τόσο απλά για τους ακροδεξιούς, μιας και οι Σοσιαλιστές απέσυραν τους υποψηφίους τους στις περιφέρειες εκείνες που δεν είχαν ελπίδα να εκλεγούν.

Προειδοποιήσεις

Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από μία επικράτηση της Λεπέν, καθώς, όπως είπε, οι ακροδεξιοί θέλουν τη διάσπαση της χώρας.

«Η διάσπαση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο συνέδριο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, ζητώντας από τους Σοσιαλδημοκράτες να εμποδίσουν την άνοδο των εθνικιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για τις πιθανές, αρνητικές επιπτώσεις, τις οποίες θα είχε μια ενίσχυση του Εθνικού Μετώπου, μίλησε και ο Λουξεμβούργιος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Άσελμπορν.

«Οι Γάλλοι έχουν τεράστια ευθύνη να παρεμποδίσουν την άνοδο του εθνικισμού και την καταστροφή ό,τι είναι ευρωπαϊκό» ανέφερε το Σάββατο (12/12), σε δηλώσεις του στο δημόσιο ραδιόφωνο του Βερολίνου RBB.

«Βολές» Γκάμπριελ σε Μέρκελ για την άνοδο της ΛεπένEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese