Στο ζήτημα του ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, αναφέροντας πως η …
σχετική διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο, ενώ ήταν γνωστό πως αυτήν την εποχή θα έπρεπε να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να μείνει ο ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο, κρατώντας την πλειοψηφία στο management.

Ο κ. Σκουρλέτης, επισήμανε ότι τα θέματα με την ΔΕΗ «δεν λύθηκαν» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι δεν βγαίνει από το μυαλό τους (των δανειστών) η «μικρή ΔΕΗ» και η ιδιωτικοποίησή της.

Σε ό,τι αφορά τις αποκοπές της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά, είπε ότι «ορισμένες φορές άλλα συνεννούμαστε με την Διοίκηση και αυτή κάνει άλλα στην πράξη, όπως για παράδειγμα με τις 36 δόσεις ή με την μη διακοπή ρευματοδότησης για χρέος κάτω των 1.000 ευρώ».

Ο υπουργός δεν απέκλεισε τέτοιες πρακτικές να οδηγήσουν και σε σύγκρουση.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε, επίσης, στη συμφωνία επανεκκίνησης του αγωγού ΤΑΡ και του IGP, στη συμβολική, αλλά ενδεικτική -όπως είπε- της βούλησης της κυβέρνησης, μείωση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στους λογαριασμούς, και με την οποία «δεν συμφωνούσαν όλοι οι παράγοντες της αγοράς».

Για το ταξίδι στη Μόσχα, είπε ότι σηματοδοτεί την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και τον πλουραλισμό στις ενεργειακές πηγές».

Χαρακτήρισε ως σημαντική διοικητική αλλαγή εκείνη της Διοίκησης της ΔΕΠΑ, ενώ έκανε λόγο και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς στερείται υποστήριξης λόγω «ενός αδυνατισμένου Δημοσίου, στο οποίο δεν λείπουν και οι τάσεις υπονόμευσης».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese