Το σημαντικότερο στοιχείο που έρχεται εις γνώση μας είναι η επανεπιβεβαίωση ότι τα φρεσκαρισμένα βασικά μοντέλα της …
γκάμας της γερμανικής εταιρείας θα κινούνται από έναν επίσης άρτι εξελιγμένο κινητήρα: Ένα4κύλινδρο επίπεδο μοτέρ βενζίνης που εξελίχτηκε εξ ολοκλήρου in-house.

Εκτός από το να υιοθετήσουν «σφόδρα αποδοτικούς» κινητήρες, οι Boxster και Cayman θα υιοθετήσουν και το πρόθεμα «718», συνδεόμενες με αυτό τον τρόπο με την αυθεντική 718 του 1957.

Οι επίσημες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την νέα γκάμα των μοτέρ τούρμπο δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, αλλά υπάρχει αναφορά από τον Ιούλιο που κάνει λόγο για δύο νέους κινητήρες. Ο πρώτος θα έχει δίλιτρη χωρητικότητα και θα αποδίδει 243 PS στο βασικό μοντέλο. Ο δεύτερος, μεγαλύτερος στα 2,5 λίτρα, θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 305 PS στις Boxster και Cayman S, και 375 PS στις πιο hot εκδόσεις GTS.

Όσον αφορά το ντιζάιν, οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο web, αποκαλύπτουν ελαφρές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις με το τυπικό στιλ της Porsche.

Τα αυτοκίνητα θα κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, αφού προηγουμένως έχουν κάνει διαδικτυακό ντεμπούτο στους μήνες που προηγούνται. Το επίπεδο τιμής των αυτοκινήτων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά η Porsche λέει ότι μια Boxster θα κοστίζει περισσότερο από μια Cayman.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese