Ο κ. Π. Μελαχρινός διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη επιβεβαίωσε…

το ρεπορτάζ της «Αγοράς» σχετικά με τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικότερα ο κ. Μελαγχρινός μιλώντας στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα έσοδα από ταΤέλη Κυκλοφορίας του 2017 θέλουμε να μειωθούν σε ποσοστό 50% ώστε να εξέλθουν από την ακινησία τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα.

Το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας θα καλυφθούν από το Ειδικό Τέλος στα καύσιμα (αμόλυβδη, diesel κίνησης και υγραέριο) το οποίο υπολογίζεται από 0,02 έως 0,03 ευρώ. Παράλληλα θα αναγκαστούν να πληρώσουν και εκείνοι που κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας».

Για να καλυφθεί η μείωση των Τελών Κυκλοφορίας σε ποσοστό 50% από το Ειδικό Τέλος στα καύσιμα και με βάση τα λίτρα που καταναλώνονται στη χώρα μας οι επιβαρύνσεις που θα επιβληθούν θα είναι τουλάχιστον 0,23 ευρώ!

Αν οι αυξήσεις στα καύσιμα ανέλθουν σε 0,03 ευρώ, όπως ανέφερε ο κ. Μελαχρινός, τότε τα έσοδα θα ανέλθουν σε μόλις 72 εκατ. ευρώ με βάση τα λίτρα που καταναλώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και το έλλειμμα που θα πρέπει να καλυφθεί από τη μείωση στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας σε ποσοστό 50% υπολογίζεται σε 478 εκατ. ευρώ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese