«Σε μία περίοδο αστάθειας και εξελίξεων η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε παράγοντα σταθερότητας, σημειώνοντας επιτυχίες στο εσωτερικό και διεθνώς». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ,…

 

ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση εντός και εκτός Ελλάδος.

«Ακραίοι κύκλοι εξακολουθούν να επιδιώκουν αξιοποίηση της αποσταθεροποίησης. Η παραφιλολογία για τη Σένγκεν ήταν κομμάτι τέτοιων σχεδιασμών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «το Συμβούλιο της Ε.Ε. συνεχάρη επισήμως την Ελλάδα για τις προσπάθειές της στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

«Οι μάχες δεν έχουν κριθεί», τόνισε και σημείωσε ότι «κάποιοι προσδοκούν την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ δικών τους σχεδιασμών για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων». «Δε σκοπεύουμε να τους κάνουμε τη χάρη. Δε θα υποχωρήσουμε στα τρία μέτωπα: κρίση οικονομική, προσφυγική, ασφάλειας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «παρά το στενό δημοσιονομικό περιβάλλον και τους δυσμενείς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς έχουμε ήδη πετύχει πολλά», υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τώρα «ξεκινά ο μεγάλος αγώνας για την προστασία των συνταξιούχων, ο αγώνας για τη μεταρρύθμιση και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα υψώσει «ασπίδα προστασίας για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους», ενώ αναφέρθηκε στην προστασία της πρώτης κατοικίας, τις 100 δόσεις και τη ρύθμιση κόκκινων δανείων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese