Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε… χθες, Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας για τα προβλήματα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Στην Ερώτησή του ο Κ.Γκιουλέκας σημειώνει πως οι εργαζόμενοι του Κ.Θ.Β.Ε. παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους τρεισήμιση μήνες και είναι αβέβαιη η καταβολή του υπολοίπου της κρατικής επιχορήγησης προς το Κ.Θ.Β.Ε.

Παράλληλα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για δημοσιεύματα και αναφορές που μιλούν για κλίμα τρομοκρατίας των εργαζομένων του Κ.Θ.Β.Ε., για απειλές αλλά και για απολύσεις προσωπικού και για νέες προσλήψεις εργαζομένων φίλα προσκείμενων στο κυβερνών κόμμα.

“Τα προβλήματα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έρχονται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο. Το ιστορικό αυτό θέατρο με τα 55 και πλέον χρόνια έντονης παρουσίας και συνεισφοράς στην καλλιτεχνική και θεατρική ζωή τόσο της Βόρειας Ελλάδας όσο και όλης της χώρας γνωρίζει την απαξίωση.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να κρατηθεί στην ζωή το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του. Να καταβληθούν άμεσα η μισθοδοσία των εργαζομένων και να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο πλάνο για το ιστορικό θέατρο της Βορείου Ελλάδος”, τονίζει ο Κ.Γκιουλέκας στην Ερώτησή του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese