«Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για την Αθήνα να υπογραφεί συμβολικά το… πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στο Δημαρχείο της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου ο κ. Καμίνης κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις μέρους της Εκκλησίας, σημείωσε ότι μερίδα της εκκλησίας με φωτισμένους ανθρώπους διδάσκει την αγάπη και μία άλλη μερίδα κηρύσσει το μίσος. που δεν έχει σχέση με την χριστιανική διδασκαλία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τον προβληματισμό για την έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου απέναντι στις ροές μεταναστών, που δεν λαμβάνουν την ιδιότητα του πρόσφυγα, και εγκλωβίζονται στην πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν το 2012 και 2013. «Αυτό θα ήταν κακό και για τη λειτουργία της πόλης και για την αξιοπρέπεια των μεταναστών» τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την αμηχανία της κεντρικής διοίκησης.

Προέκρινε την ανάγκη να λειτουργήσουν τα hot spots και την ανάγκη συνεργασία των ελληνικών αρχών με την Frontex. Επιπλέον, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα πρέπει να σηκώσει μόνη της η Αθήνα το πρόβλημα, αλλά να πάρουν πρωτοβουλίες και οι άλλοι δήμαρχοι, σημειώνοντας ότι η ΚΕΔΕ πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα.

Σε σχετική ερώτηση ο κ.Καμίνης δήλωσε ότι τα τέλη στους δημότες έχουν μείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ έχουν αυξηθεί τα τέλη σε καταστήματα σε περιοχές που ήταν υπερβολικά χαμηλά σε σχέση με τη σημερινή τους χρήση.
Για τις κλήσεις που αφορούν την παράνομη στάθμευση, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι αυστηρή στο αντικοινωνικό παρκάρισμα και την παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese