Τις ληστείες διέπραξε μια σπείρα αλλοδαπών που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα – Δυο από τα μέλη της συνελήφθησαν ενώ άλλοι δυο συνεργοί τους παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοιΛηστείες με την απειλή βίας σε βάρος μεταναστών…

 

στο Βαθύ της Σάμου έκανε μια σπείρα αλλοδαπών που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα. Δυο από τα μέλη της συνελήφθησαν ενώ άλλοι δυο συνεργοί τους παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι και η έρευνα συνεχίζεται.
Οι τέσσερις δράστες αποπειράθηκαν αρχικά να ληστέψουν έναν Μαροκινό και να αρπάξουν το κινητό του τηλέφωνο απειλώντας ότι θα τον χτυπούσαν, αλλά εκείνος κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας και έτσι εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους. Λίγο αργότερα, όμως, οι απειλές τους σε έναν άλλο 23χρονο Μαροκινό έπιασαν τόπο και του πήραν ένα κινητό αξίας 130 ευρώ.

Παρ’ όλο που οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, δυο από αυτούς ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας και του τοπικού τμήματος και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για Ιρανούς ηλικίας 26 και 35 χρόνων που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου και τους ασκήθηκε δίωξη για ληστεία και απόπειρα ληστείας σε βαθμό κακουργήματος. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δυο και τη διαλεύκανση και άλλων ληστειών σε βάρος μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese