Άδοξο τέλος στη δράση του -Στο… μέντιουμ εμφανίστηκε γυναίκα αστυνομικός η οποία παρίστανε την πελάτισσα -Στα χέρια της αστυνομίας ακόμα δύο άτομα από τη Σενεγάλη  Ένας 49χρονος από την Γκάμπια παρίστανε το μέντιουμ…

 

και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι ζητούσαν τις… υπηρεσίες του, καθώς επικαλούμενος πνευματικές δυνάμεις που δήθεν διέθετε υποσχόταν την επίλυση προβλημάτων διαπροσωπικών σχέσεων.
   
Η δράση του έληξε άδοξα, καθώς, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εντοπίστηκε σε σπίτι μέσα στο οποίο είχε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκειμένου να προσφέρει τις… πνευματιστικές του υπηρεσίες, έναντι αδράς αμοιβής. Χθες συνελήφθη ο 49χρονος και άλλα δυο άτομα από τη Σενεγάλη, 45 και 44 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.
   
Στο… μέντιουμ εμφανίστηκε γυναίκα αστυνομικός, η οποία παρίστανε την πελάτισσα για δήθεν επίλυση προβλήματος τεκνοποίησης και κατά την είσοδό της στο σπίτι, την υποδέχθηκε ο 45χρονος εκθειάζοντας τις υποτιθέμενες ειδικές πνευματικές δυνάμεις του μέντιουμ. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του μέντιουμ με την αστυνομικό, κατά την οποία της υποσχέθηκε την επίλυση του προβλήματός της, παραλαμβάνοντας το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ. Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 49χρονο, καθώς, επίσης, και τους συνεργούς του που βρίσκονταν στην σπίτι. Όπως προέκυψε, ο 45χρονος από την Σενεγάλη ήταν αυτός που νοίκιαζε το σπίτι και παραχώρησε στον 49χρονο από την Γκάμπια τον χώρο τον οποίο διαμόρφωσε κατάλληλα προκειμένου να παριστάνει το μέντιουμ.
   
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων που χρησιμοποιούνταν για την εξαπάτηση των θυμάτων, χαρτάκια που διαφήμιζαν τις υποτιθέμενες ικανότητες του μέντιουμ, εκτυπωμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
   
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese