«Δεν μπορεί να μην είχατε καταλάβει που οδηγείτε την οικονομία και τις τράπεζες» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ερώτησή της προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανακεφαλαιοποίηση την οποία χαρακτήρισε τεράστια αποτυχία.

«Ηρθατε…

 

και καταφέρατε το ακατόρθωτο, να κλείσουν οι τράπεζες και να μπουν τα capital controls» υπογράμμισε και πρόσθεσε:«Κάναμε νέα ανακεφαλαιοποίηση που ήταν περιττή και πουλήσατε τις τράπεζες σε ξένους», υποστήριξε.

Το Δεκέμβριο του 2014 το χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ άξιζε 13 δισ. ευρώ και με την πολιτική της κυβέρνησης η αξία του έφτασε τα 500 εκατ. ευρώ.

Σε καμία χώρα το Δημόσιο δεν έχασε από ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. «Εχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία», τόνισε.

Πανηγυρίζετε για την επιτυχία γιατί αποφεύχθηκε το κούρεμα των καταθέσεων. Ποιος μιλούσε για κούρεμα καταθέσεων πέρυσι; αναρωτήθηκε η βουλευτής της ΝΔ.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ίσως αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κυβερνητικής σας αποτυχίας», είπε και πρόσθεσε: «Γιατί ωραίες οι θεωρίες, όμως όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και η πραγματικότητα είναι πολύ πεισματάρα για να την αγνοεί κανείς».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese