Ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο δείχνει…
 μικρά παιδιά – στρατιώτες, «Κουτάβια του Χαλιφάτου» όπως τα αποκαλεί, να εκτελούν πέντε φιλοκυβερνητικούς Σύρους μαχητές στο κάστρο Αλ Μαγιαντίν ανατολικά της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία ανήρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Al Souria Net, το εν λόγω βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος έχει τίτλο «Προς τους γιους των Εβραίων» και γυρίστηκε πριν δύο εβδομάδες.

Η πρόσβαση στο κάστρο στους κατοίκους της περιοχής είχε απαγορευτεί κατά τη διάρκεια των εκτελέσεων και των γυρισμάτων.

Τοπικές πηγές είπαν ότι τα πτώματα των εκτελεσθέντων στη συνέχεια τεμαχίστηκαν σε πολλά κομμάτια, ώστε να είναι αδύνατη η αναγνώριση των νεκρών.

«Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να περάσει διάφορα μηνύματα μέσα από αυτό το βίντεο, μεταξύ των οποίων και ότι η οργάνωση προετοιμάζει μια νέα γενιά για το μέλλον που θα συνεχίσει την αποστολή της», σχολίασε ο δημοσιογράφος Αχμέντ Γιασάουι.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατολογήσει με τη βία (παιδομάζωμα) πολλά παιδιά. Τα περισσότερα είναι από τη Μοσούλη, παιδιά συνήθως κουρδικής καταγωγής, τα οποία έχουν αρπαχτεί από τις οικογένειές τους σε επιδρομές των τζιχαντιστών.

Επίσης, λέγεται ότι αρκετοί γονείς που αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους εξαιτίας του πολέμου, τα πούλησαν στο Ισλαμικό Κράτος και κατέληξαν στα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Στα ίδια στρατόπεδα εκπαίδευσης «κουταβιών» υπάρχουν και πολλά ορφανά, που το Ισλαμικό Κράτος έσφαξε τους γονείς τους, αλλά και παιδιά τζιχαντιστών από τις τουρκικές (πρώην σοβιετικές) δημοκρατικές της κεντρικής Ασίας που εθελοντικά τα έχουν στείλει για στρατιωτική εκπαίδευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ανήλικα παιδιά ως αποκεφαλιστές και εκτελεστές.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese