Τον Οκτώβριο κάποιοι  χρήστες έλαβαν την αναβάθμιση στα Windows 10 χωρίς να το επιλέξουν οι ίδιοι. Τα Windows έμπαιναν σε σειρά για αναβάθμιση και ο χρήστης το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να το αλλάξει σε άλλη ημερομηνία και όχι να το ακυρώσει. Η microsoft απολογήθηκε και είπε πως κατά λάθος ενεργοποιήθηκε μια ρύθμιση η οποία αυτοματοποιεί την εγκατάσταση της ενημέρωσης! Τώρα αυτό θα συμβεί και πάλι, όχι από λάθος αυτή τη φορά..

Σύμφωνα με αναφορές στο computerworld.com η Μicrosoft φαίνεται πρόθυμη να επαναφέρει την επίμαχη ρύθμιση και με λίγα λόγια να αναγκάσει τους χρήστες να περάσουν στα Windows 10. Αυτό θα συμβεί σε όλους τους κατόχους Windows 7, 8 και 8.1 με την λήψη της καινούργιας εφαρμογής GWΧ η οποία είναι υπεύθυνη για την ρύθμιση και ενημέρωση των Windows. 

Αυτό μάλιστα θα συμβεί από αύριο στο patch thuesday της microsoft στο οποίο θα συμπεριληφθεί η νέα έκδοση του GWX. Προσοχή λοιπόν αν δεν θέλετε ξυπνήσετε και να έχετε τα Windows 10 για λειτουργικό φροντίστε να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση μετά τα αυριανά updates…

ΠΗΓΗ: computerworld.comEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese