Γράφει ο Κώστας Δημ.Χρονόπουλος 
Αρθρογράφος -Σχολιογράφος
Κατηγοριοποιώ τους φόρους…
(“Φ”) σε τρείς, βασικά, κατηγορίες.

α. Στους απαραίτητους, δίκαιους, σωστούς, στην καταβολή των οποίων θα πρέπει να συμμετέχουν – ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα/ πρόσοδό τους – οι πολίτες.

β. Στους ποικιλώνυμους περιττούς, άδικους, αυθαίρετους, παράλογους, οι οποίοι – ως καταναγκαστικοί και ά-λογοι – καταδυναστεύουν /γονατίζουν, κυρίως, τα υπομονετικά “Υποζύγια”.

γ. Η τρίτη κατηγορία εκπροσωπείται από έναν και ….. μοναδικό εκπρόσωπο τον περιώνυμο: “Φ ό ρ ο   Μ ι κ ρ ό ν ο ι α ς” ο οποίος – σε αντίθεση με τους παραπάνω υποχρεωτικούς φόρους – είναι εκούσιος, οικειοθελής “Φ”, τον οποίο καταβάλλει η πλειονότητα των συμπολιτών μας αυθορμήτως, δαψιλώς, διαχρονικώς και ανελλιπώς.

Παρά όμως τους επαχθείς “Φ”, υπάρχει:
–  Τεράστια υστέρηση εσόδων . Είναι παρα φύση / αφύσικο η φορολόγηση των φυσικών προσώπων να αποδίδει το -περίπου- 4% του εθνικού εισοδήματος, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης, εκτεταμένης φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, φοροκλοπής.

Οι ανίκανοι εξουσιαστές, αδυνατώντας – διαχρονικά – να πατάξουν την φορο ……., καταφεύγουν στον προσφιλή τους στραγγαλισμό των μισθωτών και συνταξιούχων!!!).

-Αδυναμία καταβολής ΕΝΦΙΑ και ανταπόκριση των πολιτών στις υποχρεώσεις τους.

– Δυσθεώρητη αύξηση χρέους (Δημοσίου, Ιδιωτικού) . Το μισό, περίπου του “Φ” εισοδήματος φυσικών προσώπων προέρχεται από την φορολόγηση (περί δήμευσης πρόκειται) της ακίνητης περιουσίας. Ανεξάρτητα από το αν αυτή αποδίδει κάτι ή όχι (!).

Ιδιαζόντως ειδεχθής είναι ο ΕΝΦΙΑ που αφορά στην ιδιοκατοίκηση. Αρχικά μπήκε …. προσωρινά για ένα χρόνο. Μετά παρέμεινε (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) και τώρα καθιερώθηκε για όσο θα υπάρχει ακίνητο!….. Πρέπει – εχθές – να καταργηθεί!. Οι (κρατικές) ληστείες και δημεύσεις δεν συνάδουν με δημοκρατικές πρακτικές.

Κάποιοι νοικοκυραίοι επέλεξαν – αντί τρυφηλής, σπάταλης, ανέμελης ζωής, να δημιουργήσουν κάτι, να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι των ίδιων και των παιδιών τους.
Έδωσαν ψωμί σε χιλιάδες επαγγελματίες και στις οικογένειες τους. Πλήρωσαν “Φ”, ΕΝΦΙΑ, ΙΚΑ, Πολεοδομίες, Δήμους, Συμβολαιογράφους, Δικηγόρους, Υποθηκοφυλακεία, Μηχανικούς, Κράτος.
Έρχεται τώρα αυτό το σπάταλο, ανήθικο, άδικο, διεφθαρμένο και αδηφάγο Κράτος και ζητεί … πανωπροίκι, διπλή και πολλαπλή φορολόγηση των ήδη φορολογημένων ντουβαριών, τα οποία παρέχουν μηδενική πρόσοδο. (Και μάλιστα με προοπτική … εσαεί,  νυν και αεί, και διά όσο – ακριβώς- η δική μας βλακεία θα κυριαρχεί !!!….. ).
Είναι, επιεικώς, ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΑΣΤΙΚΟ (=προξενεί κλαυσίγελω) να βλέπει κανείς:

-Όλον αυτόν τον εσμό των πολιτικομιντιακών  ΠΟΝΗΡΟΒΛΑΚΩΝ να ασχολούνται με τα …. ποσοστά, το ύψος του ΕΝΦΙΑ δηλ με κάτι που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται.

Στην χώρα εκείνη όπου οι πολίτες  δεν θα ήταν ιθαγενείς ψοροδεείς, αναξιοπρεπείς ΚΟΜΜΑΤΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ και ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ θα ακουγόταν εκκωφαντικά η προειδοποίηση / απειλή:

“Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας γιατί θα σας τα κάψουμε!  Δεν τα χτίσαμε μαζί για να τα αρπάξετε εσείς ανίκανοι και ανεπρόκοποι κ.κ. εξουσιαστές”.

Εμείς εδώ, μάλλον αντιπαθούμε τους …. εκκωφαντικούς θορύβους (sic) όντας άξιοι της μοίρας μας.
– Ένα ταλαιπωρημένο, φτωχοποιημένο λαό να συνεχίζει να καταβάλει παχυλές αποζημιώσεις /αποδοχές σε κοινοβουλευτικούς μόνο και μόνο επειδή έχουν το ….χάρισμα να βάζουν φόρους. Να “παίζουν εν ου παικτοίς”, αλλά εντός παιδιάς πολιτικής εξαπάτησης και εντός πλαισίου κραυγαλέας ανικανότητας!

Υ.Γ Τα φορολογικά μας τερατουργήματα είναι προιόντα   τ ε ρ α τ ο γ ο ν ί α ς  /
τ ε ρ α τ ο τ ο κ ί α ς  του γεννήτορα “Φ ό ρ ο υ   Μ ι κ ρ ό ν ο ι α ς “, και της αρρωστημένης ανεκτικότητάς μας!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese