Μία πρωτότυπη διαφημιστική εκστρατεία ξεκίνησε η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT Docomo, με σκοπό να επιστήσει την προσοχή του κοινού στους κινδύνους από τη χρήση των smartphones, στους δρόμους.


Η NTT Docomo ετοίμασε ένα video, εμπνευσμένο από τις κλασικές ιαπωνικές ταινίες με σαμουράι και νίντζα, για να ενημερώσει τους Ιάπωνες σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η φαινομενικά αθώα χρήση των smartphones κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους μετακινήσεων.

Πρόκειται για ένα ευρηματικό σποτ, το οποίο παρά τον χιουμοριστικό του χαρακτήρα, στέλνει σοβαρά μηνύματα. Σε αυτό, μία πορεία από σαμουράι ξεκινά για να μεταφέρει έναν φεουδάρχη κάπου. Ωστόσο, πρόκειται για “προχωρημένους” σαμουράι, οι οποίοι έχουν smartphones.

Το αποτέλεσμα είναι να αντιμετωπίσουν μερικούς διαφορετικούς “εχθρούς”, στον διάβα τους (για τους οποίους προφανώς, δεν είχαν προετοιμαστεί από την εκπαίδευσή τους).

Δείτε μία παρέλαση από samurai με smartphones

Όπως διαβάζει κανείς στην οθόνη, βλέποντας το διαφημιστικό, διαπιστώνει τα εξής για τους Ιάπωνες:

  • το 66% έχουν πέσει πάνω σε κάποιον άλλο, χρησιμοποιώντας το smartphone τους ενώ περπατούσαν.
  • το 3,6% έχουν πέσει από πλατφόρμα (!), στέλνοντας SMS ενώ περπατούσαν.
  • το 18% έχουν σκοντάψει και πέσει, χρησιμοποιώντας το smartphone τους ενώ περπατούσαν.

Τα παραπάνω, φυσικά, μεταφράζονται σε κωμικές σκηνές, στο διαφημιστικό της Docomo. Για παράδειγμα, η πτώση από πλατφόρμα γίνεται πτώση σε ποτάμι, ενώ η απροσεξία στον δρόμο γίνεται… “παγίδα θανάτου” από νίντζα και εκπαιδευόμενους σαμουράι.

Ούτε ο έρωτας ανθίζει, σε έναν κόσμο στον οποίο είμαστε ερωτευμένοι με τα κινητά μας, ενώ στο τέλος, εκτός από τον φεουδάρχη που μένει μόνος στην ερημιά, βλέπουμε ένα μήνυμα το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, ωστόσο να που έφτασε η μέρα που το διαβάζουμε σε διαφήμιση:

“Το 99% πιστεύει ότι η χρήση smartphone ενώ περπατάμε είναι επικίνδυνη. Ωστόσο, το 73% έχει χρησιμοποιήσει smartphone, περπατώντας. Παρακαλούμε, να κοιτάτε μπροστά σας όταν περπατάτε.”

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να δούμε παρόμοια διαφήμιση και στα μέρη μας.

ΠΗΓΗ: pathfinder.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese