«Ο τολμών ρωτά» είναι το τίτλος ανάρτησης του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα του κόμματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, «λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα του…

 

Κινήματος, όταν κοιτούσαμε το ερωτηματολόγιο, ένα στέλεχος είχε τις αμφιβολίες του: «Καλά, τρελός είσαι; Θα ρωτήσουμε τους εθελοντές για όλα αυτά; Κι αν οι απαντήσεις τους είναι αντίθετες με όλα αυτά που λέμε τους τελευταίους μήνες; Αν έχουν άλλη άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις συνεργασίες, τα άλλα κόμματα; Πώς θα το μαζέψουμε μετά;». Όμως, όπως θα το καταλάβατε, οι περισσότεροι είπαμε ότι πρέπει να το τολμήσουμε. Και το τολμήσαμε. Ένα καθαρό ερωτηματολόγιο που ζητούσε συγκεκριμένες απαντήσεις και μια εφορευτική επιτροπή με στελέχη από όλη την Ελλάδα (και την Ολλανδία και την Αμερική!) που πάνω από όλα βάζουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια και όχι κάποια «γραμμή».

Οι απαντήσεις είναι πλέον γνωστές. 1.483 στελέχη δεν επιβεβαίωσαν απλώς ότι το Ποτάμι είναι ένα Κίνημα με ενιαία ταυτότητα, επιβεβαίωσαν κυρίως ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική. Όχι μόνο χειροκροτητές αλλά συμμέτοχοι. Αυτό είναι το Ποτάμι! Και αυτή είναι η άμεση δημοκρατία που υπερασπιζόμαστε».

Καταλήγοντας, σημειώνει: «Και αν κάποιος λέει «δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο» τον καλώ να απαντήσει: Θα μπορούσε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ να ρωτήσουν τα μέλη τους για όλα αυτά που τόσους μήνες, τόσα χρόνια, οι ηγεσίες τους υπερασπίζονται; Για σκεφθείτε το… Ή θα φοβόντουσαν ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και θα φανεί όλη η πολιτική τους θολούρα;».

theodorakisEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese