«Για το 2016 τα τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνουμε κανονικά, αλλά και… για το 2017 επειδή θέλουμε να μην αιφνιδιάσουμε τον κόσμο. Μία από τις προτάσεις που έχουμε δεχθεί είναι να αντιγράφουμε το μοντέλο άλλων ευρωπαϊκών χωρών με την επιβάρυνση της βενζίνης. Το σύστημα αυτό θα δώσει στα αυτοκίνητα με υψηλά τέλη κυκλοφορίας που είναι ακινητοποιημένα να επανέλθουν», είπε, μεταξύ άλλων, ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια σημερινών δηλώσεών του στην πρωινή ζώνη του Μέγκα.

Τι δήλωσε για το αφορολόγητο

Για παραπληροφόρηση έκανε λόγο, την ίδια ώρα, ο αν. υπουργός Οικονομικών, σχετικά με σενάρια αναδρομικών φόρων.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι για το 2015. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος σε όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε πρόστιμο 22% στον κόσμο», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Διευκρινίσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

«Προσπαθούμε να είναι έτοιμη γρήγορα η εφαρμογή, αρχές Φεβρουαρίου, να μπορούν να υποβληθούν από τότε οι αποδείξεις», διευκρίνισε, θέλοντας να επισημάνει: «Θέλουμε να μοιράσουμε σωστά τις φορολογικές υποχρεώσεις, ώστε να μην μαζεύονται στο τέλος του χρόνου».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese