Καλεσμένος στο Στούντιο του ΑΡΤ TV o Επίτιμος Αρχηγός του… Γενικού Επιτελείου Στρατού και στο Εκρηκτικό δελτίο ήταν χθες το βράδυ ο Στρατηγός Χρίστος Μανωλάς !

Ο Στρατηγός σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του είπε πολλά και διάφορα μεταξύ των άλλων ανέφερε οτι η Τουρκία με τα CN-235 περνάει κοκορέτσι όλο το Αιγαίο και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει επιχειρησιακή εικόνα από τα αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας !
Καταπέλτης ήταν πάντως ο Στρατηγός για τα 10 + 5 Ελικόπτερα CH-47D Chinook που πρόκειται να παραληφθούν από τον Αεροπορία Στρατού και κατέρριψε τα ψέματα που ακούγονται και γράφονται για σαπάκια και ελικόπτερα και που δήθεν πολέμησαν στο Αφγανιστάν !
Ο Στρατηγός ξεκαθάρισε οτι τα Ελικόπτερα «» CH-47D Chinook που έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και καλύτερα όργανα πλοήγησης, αλλά και μεγαλύτερης δυνατότητας μεταφοράς Κομάντος στην Πρώτη γραμμή του Μετώπου και θα συνεχίζουν να αναβαθμίζονται μέχρι το 2050 !

Ο Στρατηγός αποκάλυψε οτι τα Ελικόπτερα είναι στο Τάγμα της Αεροπορίας Στρατού της Ουάσιγκτον DC που τα χρησιμοποιούσε η Ομάδα του Προέδρου με ελάχιστες ώρες πτήσεως και πρόκειται για μια ορθή απόφαση που ήταν και η εισήγηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου !
Είπε οτι δεν υπάρχουν μίζες γιατί υπάρχει διακρατική συμφωνία και αυτό φαίνεται πως έτσουξε κάποιους … Αλλά και ότι ήταν ειλημμένη απόφαση της προηγούμενης ΚυβέρνησηςEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese