Στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε Κβο Ντο…
στο Παλαιό Φάληρο και του Ελληνικού μεταφέρθηκαν οι συνολικά 2.300 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες είχαν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη και είχαν αποκλείσει την κίνηση των τρένων από και προς την ΠΓΔΜ.

 Στην πλειονότητά τους προέρχονται από το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Αλγερία και το Μπαγκλαντές καθώς τους πολίτες αυτών των χωρών δεν δέχονταν στο σκοπιανό έδαφος οι αρχές της ΠΓΔΜ.   Για τη μεταφορά των προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Αθήνα χρησιμοποιήθηκαν 45 λεωφορεια στα οποία επιβιβάστηκαν μετά την επιχείρηση της αστυνομίας το πρωί της Τετάρτης στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.     Αντί όμως να επιλέξουν τη στέγη και τη διατροφή που τους εξασφάλισαν οι δημοτικές αρχές, οι περισσότεροι απο τους λαθρομετανάστες με το που κατέβηκαν από τα λεωφορεία κινήθηκαν προς τους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου ώστε να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.  

Τους πρόσφυγες επισκέφθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επισήμανε πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των λαθρομεταναστών, αλλά δε θα επιτρέψει να επαναληφθούν καταστάσεις όπως εκείνη που είχε δημιουργηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας.   Δεν αποκλείεται πάντως να ανοίξουν και άλλοι κλειστοί χώροι προκειμένου να φιλοξενήσουν τους λαθρομετανάστες την ώρα που καθημερινά φτάνουν στην Αθήνα χιλιάδες άνθρωποι από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese