Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε στην… χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των καθαριστριών δημόσιων σχολείων, που προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας να μην μειωθούν κατά 10% οι αποδοχές τους, να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, και τη μόνιμη και σταθερή εργασία και την ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε μια ακόμα φορά, με τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση, την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Δημοτικής Αρχής, στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανακάλυψε στους εργαζόμενους των 280 ευρώ τους ολιγάρχες και περιέκοψε 10% το πενιχρό τους εισόδημα.

Ταυτόχρονα επανέλαβε, ότι ενώ για τους δανειστές, τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, για τις καθαρίστριες καθυστερούν με προκλητικό τρόπο την καταβολή των αμοιβών τους.

Η Δημοτική Αρχή -και το Δημοτικό Συμβούλιο- από την αρχή της θητείας της, έχουν διεκδικήσει με πολύμορφες παρεμβάσεις τους προς τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους Υπουργούς, να μπει τέλος στην εξαθλίωση και την ομηρία των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία.

Απαιτεί την μονιμοποίησή τους, με σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese