Οι Γιατροί της είπαν ότι έχει απλά μία αλλεργία. Δυστυχώς τα Πράγματα ήταν…

ΠΟΛΥ Χειρότερα!

Η Allana Prosser άρχισε να νιώθει καθημερινά δυνατούς πονοκεφάλους όταν ήταν μόλις 11 χρονών. Τα παυσίπονα δεν τη βοηθούσαν καθόλου. Μερικές φορές κοιμόταν αμέσως μόλις καθόταν κάτω.

«Έπαιρνα δυο παυσίπονα με παρακεταμόλη κάθε 4 ώρες για να αγγίξει έστω το πόνο» είπε.
Όταν πήγε στους γιατρούς, την έδιωξαν με παυσίπονα.

Άρχισε να πίνει πολλά υγρά, μέχρι και 7 λίτρα τη μέρα.
Η όραση της ήταν θολή, δεν είχε καλή ισορροπία. Αλλά αντί να το ψάξουν, οι γιατροί της είπαν ότι ήταν μάλλον λόγω αλλεργίας στο τυρί.

Όταν έγινε 16, δεν της είχε έρθει ακόμα η περίοδος. Όλες οι φίλες της είχαν μέχρι τότε. Όταν εξέφρασε την ανησυχία της στον προηγούμενο γιατρό της, της είπε να έρθει πάλι όταν θα είναι 18.

Αλλά σύντομα της ήρθε ακράτεια. «Δεν μπορούσα να πάω στη δουλειά, στα μαγαζιά, γενικά όπου είχε κόσμο.»
Αλλά της έδωσα οξυβουτύνη, η οποία βοηθά τους ανθρώπους με σπασμούς στους μυς της ουροδόχου κύστης.

Τέλος, φέτος το μάτι της άρχισε να συσπάται και τελικά δεν μπορούσε να το ανοίξει. Έτσι πήγε σε έναν οπτομέτρη, ο οποίος την έστειλε σε έναν οφθαλμίατρο. Ο οφθαλμίατρος αμέσως την έστειλε για αξονική και μαγνητική τομογραφία.

Σύντομα έφτασαν τα νέο. Είχε κρανιοφαρυγγίωμα – έναν μεγάλο όγκο με μια κύστη – στο βλεννογόνο αδένα, και πίεζε το οπτικό νεύρο του δεξιού της ματιού.

Αυτοί οι όγκοι συχνά συναντώνται σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες, και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις ορμόνες, την όραση και την ανάπτυξη καθώς μεγαλώνουν οι όγκοι.

Την πήγαν αμέσως να της αφαιρέσουν το υγρό από τον εγκέφαλο, και της έκαναν μερικές ακόμα επεμβάσεις για να αφαιρέσουν τον όγκο.

Αφού αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι – κάποιο έπρεπε να μείνει με ρίσκο τη ζωή της – της είπαν ότι το μάτι δε θα άνοιγε ξανά. Αλλά ήταν αποφασισμένη, και ένας συνδυασμός χαρτοταινίας και ασκήσεων τη βοήθησαν να το βάλει ξανά σε λειτουργία.

Τώρα κάνει θεραπεία με ακτίνες πρωτονίων, και παρά τα προβλήματα της, νιώθει ευγνώμων.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν οι πιο δύσκολοι για την οικογένεια και τους φίλους μου, και πάνω από όλα, για μένα. Είμαι πραγματικά ευλογημένη με την αγάπη και υποστήριξη και δε θα τα είχα καταφέρει χωρίς εσάς», λέει στους υποστηρικτές της στη σελίδα που έφτιαξε για να μαζέψει χρήματα.

«Γι’ αυτό το λόγο θα το παλέψω, κα θα παλεύω κάθε αναποδιά, για να αποδείξω σε όλους και στον εαυτό μου ότι είμαι μαχήτρια και μπορώ να ξεπεράσω αυτή τη φρικτή ασθένεια.»

 
 

 

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese