Η αρκούδα βρυχάται και περνάει στην αντεπίθεση. Με εντολή του Βλάντιμιρ Πούτιν η Ρωσία χρησιμοποίησε το νέο υπερόπλο της, συνεχίζοντας τους βομβαρδισμούς στους στόχους του ISIS στη Συρία.

Αυτή τη φορά χτύπησε στόχους του Ισλαμικού κράτους με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το υποβρύχιο Rostov-on-Don.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοίγκου, επιβεβαίωσε τις επιθέσεις, οι οποίες επιχειρήθηκαν από την Μεσόγειο θάλασσα. «Χρησιμοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία πυραύλους από το υποβρύχιο Rostov-on-Don το οποίο πλέει στη Μεσόγειο», όπως ενημέρωσε ο Σοίγκου τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι μπορούν να πλήξουν στόχους ακόμη και σε απόσταση 1,500 μιλίων ενώ όπως ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η επιχείρηση είχε στοχοποιήσει δύο «δυναμικά» κέντρα των τζιχαντιστών στη Ράκα.

O Σοίγκου τόνισε επίσης πως η Ρωσία είχε προειδοποιήσει τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ ότι θα χρησιμοποιούσε αυτό το ιδιαίτερο όπλο της για να πλήξει στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

Τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν πραγματοποιηθεί 600 εκτοξεύσεις πυραύλων και όπως ανέφεραν οι Ρώσοι έχουν χτυπήσει επιτυχημένα περισσότερους από 300 στόχους.

«Οι πύραυλοι και τα KH-101 έχουν αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και μοντέρνα όπλα και τώρα το ξέρουμε και με σιγουριά», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας πως πρόκειται για όπλα ακριβείας τα οποία «μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές». «Συνήθως αυτό δεν είναι απαραίτητο στη μάχη εναντίον τρομοκρατών και εύχομαι να μην χρειαστούν ποτέ», είπε ο Πούτιν.

Η Τουρκία μας προκάλεσε σε πόλεμο αλλά δεν απαντήσαμε 

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας από τουρκικά F-16 θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε πόλεμο, σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική, κρατική τηλεόραση, υπογράμμισε πως η Μόσχα απέρριψε την «πολεμική πρόσκληση» της Τουρκίας.

Μιλώντας στο Interfax, ο Μεντβέντεφ είπε ότι η Ρωσία δεν απάντησε στην πρόσκληση της Τουρκίας για πόλεμο, αν και η κατάρριψη του μαχητικού ήταν λόγος για να το κάνει, σημειώνοντας ωστόσο ότι σήμερα, ο πόλεμος θα ήταν το χειρότερο σενάριο.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ρωσία θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τις αμυντικές δαπάνες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να θυσιάσει τις αμυντικές της δαπάνες», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «εάν δεν έχουμε αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις, δεν θα έχουμε χώρα».

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese