Μία μέρα μετά την εκτόξευση των πρώτων ρωσικών πυραύλων από υποβρύχιο στη Μεσόγειο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, προχώρησε σε μία δήλωση – σοκ άλλά και σε επίδειξη ισχύος…

 

για τα οπλικά συστήματα της χώρας του, τονίζοντας ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να εξοπλιστούν οι πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές.

Κατά την συνάντηση που είχε με τον Σεργκέι Σόιγκου στο Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στη μάχη κατά των φανατικών ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης και τα αποτελέσματα των όπλων μας» τόνισε ο Πούτιν και συνέχισε: «Οι πύραυλοι Kalibrs και KH-101 αποδεικνύονται αποτελεσματικοί και μεγάλης ακρίβειας στους στόχους τους και γνωρίζουμε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο για να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese