Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής…
 εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ καθώς και κλοπές φουσκωτών σκαφών και αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

Συνελήφθησαν, στις 7-12-2015 το απόγευμα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, 6 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ( πέντε άνδρες και μία γυναίκα), μέλη της σπείρας. Επίσης ένα έβδομο μέλος της σπείρας είναι ήδη κρατούμενος για διοικητική απέλαση στην Α.Δ. Φθιώτιδας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα και τη συνεργασία με άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας, οι συλληφθέντες από αρχές τους έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που αφαιρούσε φουσκωτά σκάφη και βάρκες, από περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς και αυτοκίνητα. Επιπλέον προέβαιναν σε διαρρήξεις-κλοπές από εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ από τα οποία αφαιρούσαν εμπορεύματα και εργαλεία, τα οποία πωλούσαν αποκομίζοντας κατ’  αυτόν τον τρόπο σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 18 περιπτώσεις κλοπών και αναλυτικά:

8 κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και στην Πρέβεζα, από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 7
3 κλοπές φουσκωτών σκαφών, από τα οποία 2 βρέθηκαν σε περιοχή της Αχαΐας.
4 διαρρήξεις-κλοπές περιπτέρων και μίνι μάρκετ στον Κολωνό, Δήλεσι, Λευκάδα και Βόνιτσα.
2 διαρρήξεις-κλοπές σε συνεργεία αυτοκινήτων στην Αθήνα.
Μία κλοπή-διάρρηξη σε εταιρεία στην Αθήνα, από την οποία αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία.

Μετά από έρευνες σε 8 οικίες και αποθήκες, που διατηρούσαν τα μέλη της σπείρας, στο κέντρο της Αθήνας και στους Αγίους Αναργύρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 πιστόλι
1 τυφέκιο (απομίμηση πολεμικού τυφεκίου)
4 κλεμμένα αυτοκίνητα
4 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών
1 μοτοσυκλέτα
Πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων
Διαρρηκτικά εργαλεία
Πλήθος κινητών
 Το χρηματικό ποσό των -1.190- ευρώ

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι 3 από τους δράστες είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, κλοπές και κατοχή ναρκωτικών, ενώ  σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν 1 καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 2 έτη για παράνομη διακίνηση μεταναστών και 1 ένταλμα σύλληψης για ληστεία.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese