Τις πρώτες έξι ημέρες του Δεκεμβρίου, 20.325 αλλοδαποί είχαν περάσει στα ελληνικά νησιά, περισσότεροι από τους 18.444 που είχαν περάσει ολόκληρο τον φετινό Μάιο! H αθρόα είσοδος προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά…

 

συνεχίζεται, την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη μυρίζει μπαρούτι και τα ξημερώματα θρηνήσαμε πέντε παιδιά σε νέο ναυάγιο στα ανοιχτά του Αιγαίου. 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», αξίζει μόνο να αναφερθεί ότι τις πρώτες έξι ημέρες του Δεκεμβρίου, 20.325 αλλοδαποί είχαν περάσει στα ελληνικά νησιά, περισσότεροι από τους 18.444 που είχαν περάσει ολόκληρο τον φετινό Μάιο! 

Η επιχείρηση επιστροφής ή αποτροπής ανόδου στην Ειδομένη πυκνώνει τον πληθυσμό μεταναστών που στεγάζεται στα στάδια που έχουν διατεθεί στην Αθήνα για φιλοξενία.

Ηδη χθες στο TAE KWON DO του Φαλήρου βρίσκονταν πάνω από 600 μετανάστες, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την Ειδομένη. Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε 700 δέματα τροφίμων, 500 κουβέρτες και 547 πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής. Χθες το πρωί, ακόμα 2.276 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά προερχόμενοι από Μυτιλήνη (1.700) και Χίο (575). Ο κ. Μουζάλας τόνισε, στη χθεσινή συνέντευξη, πως πρέπει «να ελεγχθεί η ροή προσφύγων στα τουρκικά παράλια» και πως το «τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουμε αλλαγή της ροής, έρχονται Μαροκινοί και Ιρανοί». Οσον αφορά τη Frontex, ανέφερε, την «θέλουμε, αλλά υπό τον έλεγχο της δικής μας αστυνομίας».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese