Στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο…
Γενάρη στο Παγκράτι ανατρέχει σε ρεπορτάζ του το BBC, σημειώνοντας πως η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει τον εγκέφαλο των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι αλλά απέτυχε.  

Δημοσιογράφος του BBC πραγματοποίησε οδοιπορικό στην Αθήνα και επισκέφθηκε το διαμέρισμα στο Παγκράτι, στο οποίο είχαν εντοπιστεί τζιχαντιστές από την ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν σχετικού σήματος από τις βελγικές Αρχές ασφαλείας.   Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του το BBC επικαλούμενο πηγές από τη Αντιτρομοκρατική του Βελγίου, οι ελληνικές Αρχές είχαν προγραμματίσει τη σύλληψη του Αμπααούντ αλλά τελικά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο τρόπος με τον οποίο διέφυγε ο Βέλγος τζιχαντιστής δεν έχει καταστεί ακόμα σαφής, ενώ επιχειρήθηκε να εντοπιστεί μέσω του σήματος του κινητού του τηλεφώνου.   Η όλη επιχείρηση είχε στηθεί σε συνεργασία με τις βελγικές Αρχές, οι οποίες είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον Αμπααούντ στο Παγκράτι μέσα από το σήμα του τηλεφώνου του, με το οποίο επικοινωνούσε με άτομα ύποπτα για τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βερβιέ του Βελγίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC η καθυστέρηση είναι αυτή που οδήγησε σε ναυάγιο τη σύλληψη του Αμπααούντ, καθώς οι έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε δύο πιθανά καταφύγια στην Αθήνα έγιναν δύο μέρες μετά τις εφόδους που πραγματοποίησαν οι βελγικές Αρχές στην Βερβιέ, στις 17 και 15 Ιανουαρίου αντίστοιχα.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese