Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προγραμματίζουν και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας – Ζητούν επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του νοσοκομείουΠεντάωρη στάση εργασίας και…

 

συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας προγραμματίζουν για τις 17 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αττικόν το οποίο θα λειτουργήσει τη συγκεκριμένη ημέρα με προσωπικό ασφαλείας.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επίλυση θεμάτων, που -όπως αναφέρει το Σωματείο- προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, στις 17 Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, το πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια, τακτικά χειρουργεία, απογευματινά ιατρεία, ενώ θα εξαιρεθεί μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).

Το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για «διάλυση» του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός του για το τρέχον έτος έχει «υποδιπλασιαστεί», ενώ οι ασθενείς έχουν «υπερδιπλασιαστεί» σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα, νοσηλεία. Η έλλειψη προσωπικού, αναφέρουν, βρίσκεται στο «κόκκινο» με 350 κενές οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, πραγματοποιούνται ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει 1 μόνο νοσηλευτής με 1 εκπαιδευόμενο».

Το Σωματείο κάνει ακόμη λόγο για «ράντζα που έχουν γίνει μόνιμες κλίνες», για 11 κλειστές κλίνες ΜΕΘ, για μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργεία, για έλλειψη στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων, αλλά και για αυθαιρεσία εργολάβων ιδιωτικών συνεργείων, που «παραβιάζουν κατάφωρα την εργατική νομοθεσία». Διεκδικεί, μεταξύ άλλων, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, έκτακτη χρηματοδότηση των αναγκών του Νοσοκομείου, να ανοίξουν όλες οι κλειστές δομές, να σταματήσει η αυθαιρεσία των εργολάβων, να μην γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.







English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese