Η διαδικτυακή ακτιβιστική οργάνωση…
ζητά από τους απλούς πολίτες να χλευάσουν το Ισλαμικό Κράτος που αποκαλεί Daesh ανεβάζοντας σατιρικά σχόλια καθώς και φωτογραφίες των νεκρών μελών τους.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης «επιχείρησης ΙΚ», που ξεκίνησε όταν οι Anonymous «κήρυξαν πόλεμο» μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι Anonymous κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να δημοσιεύουν σκωπτικές φωτογραφίες των μελών του ΙΚ και να διοργανώνουν εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν εκτύπωση «φωτογραφιών που χλευάζουν το ΙΚ» και να τις μοιράζουν στις πόλεις.

Η ομάδα ελπίζει ότι η δημοσίευση σκωπτικών μηνυμάτων μπορεί να λειτουργήσει ενάντια στον «φόβο» που χρησιμοποιεί για τη διάδοσή του το Ισλαμικό Κράτος.

«Ίσως να αναρωτιέστε γιατί τρολάρουμε το ΙΚ και προγραμματίζουμε όλες αυτές τις διαδηλώσεις εναντίους του» αναφέρει το μήνυμα των Anonymous.

«Για να καταλάβετε όμως θα πρέπει να δείτε πρώτα πως λειτουργεί το ΙΚ. Πετυχαίνουν τον σκοπό τους μέσω του φόβου. Ελπίζουν ότι με τις ενέργειές τους μπορούν να μας φιμώσουν όλους και να μας κάνουν να κρυφτούμε μέσα στον φόβο. Αλλά αυτό που πολλοί ξεχνούν είναι πως η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εναντίον τους και όχι στο πλευρό τους. Και αυτός είναι ο σκοπός αυτής της μαζικής εξέγερσης, στις 11 Δεκεμβρίου, θα τους δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε, είμαστε η πλειοψηφία και με αυτή τη δύναμη μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Θα τους κοροϊδέψουμε, δείχνοντας πόσο ανόητοι είναι».

Οι υποστηρικτές της ομάδας έχουν δημοσιεύσει έναν κατάλογο με προτάσεις για τη συμμετοχή τους.  Αυτός περιλαμβάνει τα πάντα από «να τους αποκαλείτε ανοιχτά Daesh», μέχρι και να «διαδίδεται φωτογραφίες νεκρών/αιχμάλωτων μελών του ΙΚ».

Οι προτάσεις αυτές εστιάζουν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιλαμβάνουν συστάσεις για το πώς μπορεί να τρολάρει κάποιος το ΙΚ σε Twitter, Instagram, Facebook και YouTube.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese